Site Loader
Zwaar transport

Normaal transport ziet u overal. Op de snelweg, op het water of op andere wegen: overal zijn vrachtwagens en boten te zien. Dit zijn echte normale standaard maten en zijn de normale gewichten die een vrachtwagenchauffeur mag vervoeren. Als het aankomt op grote, ontzettend zware vrachten en goederen, kan men niet zomaar de weg op gaan. Allereerst moet hier natuurlijk een goede vrachtwagen voor zijn die dit gewicht aan kan, maar er moet ook een bedrijf aanwezig zijn die chauffeurs heeft met voldoende kennis en ervaring op dit gebied. Daarnaast is het verboden om zomaar met zwaar transport aan de slag te gaan. Wilt u grote producten vervoeren of gaat u aan de slag met een zware vracht? Schakel dan een professioneel bedrijf in.

 

Wanneer mag zwaar transport?

Het is niet zomaar toegestaan om met zware goederen en transport de weg op te gaan. Hier is voldoende kennis voor nodig en daarnaast moet het desbetreffende bedrijf beschikken over een vergunning. Deze vergunning krijgt men enkel niet zomaar. Voor wegen is het transport een echte ballast, waardoor er sneller nieuw wegdek geplaatst moet worden. Om hier goed mee om te gaan, worden er beperkte vergunningen uitgedeeld. Daarnaast is het natuurlijk belangrijk dat het bedrijf in kwestie goed weet waar zij mee bezig zijn. Zo kun je dus niet zomaar met ontzettend zwaar vervoer gaan rijden, omdat dit ontzettend gevaarlijk is. Het maken van bochten, het keren, de snelheid: het zijn allemaal factoren die aangepast moeten worden bij zwaar transport.

 

Breed transport

Naast zwaar transport wordt er ook gewerkt met breed transport. Dit vervoer steekt uit aan de zijkant en is ontzettend lastig om op wegen te vervoeren. Om deze brede onderdelen goed te kunnen verplaatsen, is het belangrijk dat het bedrijf hier goede ervaring mee heeft. Een specialist zorgt voor veel veiligheid op openbare wegen.