Site Loader

De kosten van een auto laten importeren uit Duitsland zijn de belangrijkste factor bij de aanschaf van uw nieuwe occasions. Het kan namelijk een flinke kostenbesparing voor u opleveren. Vooral de jong gebruikte auto’s uit het hogere segment leveren grote prijsverschillen op. Denk hierbij aan merken zoals Audi, BMW en Porsche.

De aankoopprijs van nieuwe auto

Als u de auto particulier wilt rijden kunt u altijd rekenen op een prijs inclusief de Duitse BTW. Bij zakelijk rijden dient u rekening te houden met de prijs exclusief BTW. De voorwaarde is wel dat u een BTW auto uitzoekt en geen marge auto. De verschuldigde BTW wordt verrekend in uw aangifte voor omzetbelasting. Het wordt geadviseerd om auto’s voor daadwerkelijke aanschaf nog op alle punten goed na te kijken.

Hoe krijgt u de auto naar Nederland?

Om de auto naar Nederland te krijgen komen er vervoerskosten voor uw rekening. Als u dit zelf doet, dient u rekening houden met de kosten voor een 5-daagse kenteken voor het overrijden van de auto naar Nederland. Als u dit laat doen door een bedrijf, bent u hier meestal rond de €650,- voor kwijt. Dan hoeft u zelf in elk geval niets te doen en wordt uw occasion verzekerd afgevoerd tot aan de voordeur.

Invoer en BPM

Als uw auto veilig en wel in Nederland aankomen is, dient deze nog ingevoerd te worden bij de douane en het RDW. Voor de RDW leges en tenaamstelling betaalt u ongeveer €110,- en € 50,- voor de productie van uw kentekenplaat. Bij eventuele APK keuring zijn er nog kosten van €32,- aan verbonden. De meeste particulieren betalen tegenwoordig te veel rest-BPM. Dit is zonde van het geld en onnodig. Maak slim gebruik van de regelgeving en de verschillende (toegestane) manieren om uw BPM te berekenen en daarmee te besparen op de af te dragen BPM. Dit is meestal specialistisch werk. Raadpleeg altijd een expert zoals Mijnbpm.nl hiervoor.