Site Loader

Droom je van een luxe Duitse auto, maar schrik je van de prijzen in Nederland? Dan is het importeren van een auto uit Duitsland wellicht de perfecte oplossing voor jou! Steeds meer Nederlanders kiezen ervoor om een auto uit Duitsland te importeren, en met goede redenen. In dit artikel bespreken we de voordelen van het importeren van een auto uit Duitsland en geven we je enkele tips om je op weg te helpen.

Prijsvoordeel

Een van de belangrijkste redenen om een auto uit Duitsland te importeren is het prijsvoordeel. Auto’s zijn in Duitsland vaak goedkoper dan in Nederland, vooral als het gaat om luxe merken zoals BMW, Mercedes en Audi. Dit komt door verschillende factoren, zoals lagere belastingen en een groter aanbod op de Duitse markt. Zelfs met de bijkomende kosten van het importeren, zoals BPM (Belasting Personenauto’s en Motorrijwielen) en transportkosten, kan het prijsverschil aanzienlijk zijn.

Groter aanbod en betere opties

De Duitse automarkt is veel groter dan de Nederlandse, waardoor je een ruimere keuze hebt aan modellen, kleuren en opties. Daarnaast zijn Duitse auto’s vaak rijker uitgerust dan hun Nederlandse tegenhangers, wat betekent dat je meer luxe en comfort kunt verwachten voor een vergelijkbare of zelfs lagere prijs.

Betere staat van de auto

Auto’s in Duitsland worden over het algemeen goed onderhouden en zijn vaak in uitstekende staat. Dit komt mede doordat de Duitse APK (TÜV) strenger is dan de Nederlandse keuring, waardoor auto’s aan hogere eisen moeten voldoen. Bovendien zijn de wegen in Duitsland beter onderhouden, waardoor de auto’s minder snel slijtage vertonen.

Fabrieksgarantie en onderhoud

Wanneer je een nieuwe of jonge auto importeert uit Duitsland, profiteer je vaak nog van de fabrieksgarantie. Deze garantie is namelijk Europees en geldt dus ook in Nederland. Ook het onderhoud van je geïmporteerde auto is geen probleem, aangezien de meeste Nederlandse dealers gewoon onderhoud en reparaties uitvoeren aan geïmporteerde auto’s.

Tips voor het importeren van een auto uit Duitsland

Als je overweegt om een auto te importeren uit Duitsland, zijn hier enkele tips om je op weg te helpen:

Doe grondig onderzoek naar de auto die je wilt importeren en vergelijk de prijzen en opties met de Nederlandse markt.

Controleer de onderhoudshistorie en eventuele schade aan de auto.

Schakel eventueel een gespecialiseerd importbedrijf in om je te helpen bij het importproces. Dit kan je tijd en moeite besparen.

Conclusie:

Het importeren van een auto uit Duitsland via een specialist zoals EasyImport biedt tal van voordelen, zoals een lagere prijs, een groter aanbod, betere opties en een betere staat van de auto. Bovendien kun je profiteren van de Europese fabrieksgarantie en is het onderhoud van je geïmporteerde auto gewoon mogelijk bij Nederlandse dealers. Hoewel het importproces enige inspanning en onderzoek vereist, kan het uiteindelijk resulteren in het vinden van de perfecte auto voor jou tegen een aanzienlijk lagere prijs dan je in Nederland zou betalen.

Als je besluit om een auto uit Duitsland te importeren, is het belangrijk om je goed voor te bereiden en eventueel een gespecialiseerd importbedrijf in te schakelen om je te helpen bij het proces. Zorg ervoor dat je grondig onderzoek doet naar de auto die je wilt importeren, de onderhoudshistorie controleert en prijzen en opties vergelijkt met de Nederlandse markt. Met de juiste voorbereiding en planning, kun je genieten van de vele voordelen die het importeren van een auto uit Duitsland te bieden heeft.

Dus, waar wacht je nog op? Duik in de wereld van auto-import en ontdek de perfecte auto die aan al je wensen en eisen voldoet, zonder dat je een fortuin hoeft uit te geven. Laat je niet ontmoedigen door het importproces en geniet van de voordelen die het importeren van een auto uit Duitsland met zich meebrengt!