Site Loader

De aanhangwagen markt biedt heel wat opties, maar toch is het best een uitdaging om een geschikt exemplaar te vinden. Neem alleen al de verhuur van aanhangwagens. Er zijn een aantal zaken waar je rekening mee moet houden, zoals de prijs en de kwaliteit van de aanhangwagens. En  dan hebben we het nog niet eens gehad over het verhuur van aanhangwagens. Toch zijn er genoeg redenen om dit handige hulpmiddel aan te schaffen. Waarom zou je een aanhangwagen huren? In dit artikel leggen we het uit!

Wat voor soorten aanhangwagens bestaan er?

Aanhangwagens zijn in allerlei soorten en maten verkrijgbaar. Bij deze een kleine greep:

  •       Aanhangwagens voor bedrijfswagens
  •       Aanhangwagens voor auto’s
  •       Gesloten aanhangwagens
  •       Aanhangwagens voor landschapsaanleg
  •       Op maat gemaakte aanhangwagens

Bespaar tijd door een aanhangwagen te huren

Bepalen welk type aanhangwagen je wilt is de eerste stap. Daarna moet je overwegen of je er voor wil betalen of dat je liever kiest voor huur. Laten we eens kijken naar de redenen om een aanhangwagen te huren. Er zijn namelijk een aantal zaken waar je goed van op de hoogte moet zijn voordat je dat doet. Ten eerste kan huren heel voordelig zijn. En dan hebben we het niet alleen over de financiële kant, maar ook de tijdsbesparing. Je hoeft namelijk niet al het papierwerk te regelen voor een aanloop of vergunning.

Reden 1: Het is goedkoper

Een beperkt kapitaal kan ook een zeer goede reden zijn om een aanhangwagen te huren in plaats van te kopen. Je hoeft namelijk geen extra geld uit te geven aan accessoires of onderhoudskosten. Het enige waar je mee te maken krijgt is de huur. Door een aanhangwagen op korte termijn te huren heb je dus veel minder verantwoordelijkheden.

Reden 2: Je hebt geen onderhoudskosten

Heb je geen goede plek om een aanhangwagen op te slaan? Geen probleem als je gaat huren. Je kunt het voertuig ophalen en afleveren bij het verhuurbedrijf die je inschakelt. Hoe handig! Tenslotte krijg je bij huur niet te maken met allerlei onderhoudskosten.  De meeste verhuurbedrijven die aanhangwagens aanbieden nemen zelf de verantwoordelijkheid om de inventaris te onderhouden. Denk aan het schoonmaken van de aanhangwagens. Kortom: wanneer je het voertuig huurt, kun je zeker verwachten dat het in topconditie verkeert.

Aanhangwagen huren of toch kopen?

Dit zijn slechts enkele redenen waarom het huren van een aanhangwagen veel voordeliger is. Heb je echter werkzaamheden op lange termijn waarvoor je dag in dag uit een aanhangwagen nodig hebt? Dan is het misschien een beter idee om het voertuig te kopen in plaats van enkele weken te huren. Hou er rekening mee dat de duur van het project ook de huurprijs bepaalt. Kortom: bepaal voor jezelf of kopen of huren voordeliger is. Maar het is een feit dat deze laatste optie veel voordelen biedt.