Site Loader

Zodra je gloednieuwe auto koopt weet je een ding zeker: de auto is in een splinternieuwe staat en er kan niks of weinig verkeerd aan zijn. In het geval van een tweedehands auto kan je hier toch iets minder van uit gaan. Het is dus belangrijk dat je op een aantal dingen goed oplet, voordat je een tweedehands auto aanschaft. In deze blog nemen we de belangrijkste aandachtpunten met jullie door.

Kijk goed of alle gegevens kloppen

De eerste belangrijke stap die je moet maken zodra je een leuke tweedehandsauto bent tegengekomen, is controleren of alle gegevens kloppen. Tegenwoordig kan je dit namelijk heel makkelijk online doen. Het enige dat je nodig hebt is het kenteken. Hiermee kan je eenvoudig het bouwjaar, de laatste APK-datum, technische gegevens en nog veel meer achterhalen. Het laatste wat je wil is natuurlijk een gestolen auto kopen.

Controleer de staat van de auto

Als alle gegevens kloppen is de volgende belangrijke stap natuurlijk de fysieke staat van de auto controleren. Zitten er geen krassen, deuken of andere autoschade aan de auto? Neem hier vooral even goed de tijd voor wat het is erg vervelend als je hier pas later achter komt. Wanneer je de fysieke staat van de auto controleert is het met name belangrijk om goed te kijken naar de motor. Een goed functionerende motor kan je namelijk erg veel toekomstige kosten besparen.

Maak een goede testrit

Natuurlijk kan je de motor niet alleen beoordelen door er naar te kijken. Wanneer de auto er geheel naar wens uitziet is een goede testrit rijden een van de belangrijkste dingen die je kunt doen. Pas tijdens een goede testrit kom je achter de werkelijke staat van de auto. Hoor je geen gekke geluidjes? Loopt de motor goed? Blijft het toerental mooi gelijk? Dit zijn allemaal belangrijke dingen die je mee moet nemen bij het kopen van een auto. Wanneer alles klopt kan je met de verkoper aan de onderhandeltafel zitten.