Site Loader

Over ons

Al in zijn tienerjaren merkte Henk Helmantel dat er achter de buitenkant van mensen een binnenwereld schuil kan gaan waar niemand anders wat vanaf weet. Hij vond het indrukwekkend hoe mensen hun gedachten en problemen voor zichzelf konden houden zonder ook maar iets weg te geven. Hij merkte dat het hem boeide en vond het interessant hoe mensen verschillende reacties gaven bij het maken van een heel klein compliment. Al op vroege leeftijd wist hij dat hij hiermee zijn werk wilde maken en een psychologenpraktijk in Amersfoort wilde beginnen.

Geschiedenis

Na het vervullen van zijn dienstplicht studeerde hij aan de pedagogische academie die hij succesvol heeft afgerond. Hij besloot aan de Rijksuniversiteit in Utrecht te studeren en volgde hierna een opleiding klinische psychologie en rondde deze opnieuw succesvol af in 1992.

Hij specialiseerde zich in Cognitieve gedragstherapie en werkte hierna met kinderen. Echter kwam hij erachter dat hij dit toch niet graag wilde doen en besloot zijn droom te volgen en een psychologenpraktijk in Amersfoort te beginnen.

Hiermee richt hij zich op jongeren vanaf 12 jaar en volwassenen. Door een groot scala aan andere collega’s is hij altijd in staat om je door te verbinden naar een andere psycholoog als diegene je beter kan helpen. Veel mensen zijn niet gewend om over zichzelf te praten, en al helemaal niet over hun problemen. Daarom nodigen we je graag uit voor een kennismakingsgesprek waarbij je een vertrouwenspersoon, zoals je ouders mag meenemen.

Onze psychologenpraktijk in Amersfoort kenmerkt zich aan de kleinschaligheid en persoonlijke omvang met cliënten. Niemand zit erop te wachten om in lange wachtrijen te staan en geholpen te worden door veel verschillende hulpverleners. Dit vermijden wij dan ook en zien je graag eens langskomen!

Contact

Mocht je verdere vragen en/of opmerkingen hebben kun je gerust contact met onze psychologenpraktijk in Amersfoort opnemen zodat we je vakkundig te woord kunnen staan en waar nodig van advies kunnen voorzien.