Site Loader

Je motorrijbewijs halen, voor sommige is dit absoluut iets dat op hun bucketlist staat. Maar misschien denk je wel, het kost geld. En stel je het dus uit. Je probeert ervoor te sparen, maar elke keer lijken er weer andere kosten te komen die belangrijker lijken. Dit is hét moment om het wel te doen. Er zijn verschillende motorrijbewijzen voor verschillende leeftijden. Maar als je ‘m eenmaal hebt dan ben jij niet meer van de weg af te slaan.

Soorten motorrijbewijs

Er zijn 3 categorieën motorrijbewijs: Rijbewijs A1, A2 en A. Bij een A1-rijbewijs mag je alleen met een motor rijden van 125CC met een maximaal vermogen van 11 kilowatt (kW). Je mag met dit rijbewijs beginnen als je 17 jaar bent, maar je mag het rijbewijs pas behalen als je 18 bent.

Als je 20 bent mag je het motorrijbewijs A2 halen. Je mag met dit rijbewijs op een motor tot 35 kilowatt (kW). Wederom een lichte motor.

En als laatste het A rijbewijs. Hiermee mag je beginnen vanaf je 21e. Maar pas als je 24 jaar oud bent mag je op elk soort motorrijden. Tot die tijd mag je alleen rijden op motoren tot 35 kilowatt (kW).

Stel je droom niet uit

Naast al deze informatie zijn er nog een heleboel redenen om je droom niet uit te stellen. En dus het behalen van dit rijbewijs gewoon te doen. Je gaat voor de lol kilometers maken, het werkt ontspannen en het is een mooie uitlaatklep. Daarbij krijg je er ook nog eens vrienden bij. Motorrijders zijn één grote familie. Ze zoeken elkaar graag op. En als je een leuke groep gevonden hebt, trekken jullie er ook af en toe met elkaar op uit! Als allerlaatste, is motorrijden ook nog eens een stuk voordeliger dan met de auto, dus wie weet is het naast je hobby, straks ook wel je vervoersmiddel naar je werk en familie.