Site Loader

Een klepzitting zorgt ervoor dat de motor goed blijft werken. Althans wanneer de zitting kapot is werkt de motor niet optimaal. Ze zorgen namelijk voor het afdichten van de motorruimte tussen de verbranding. Een motor heeft meerdere kleppen en deze zijn ook altijd in beweging wanneer de motor draait. Er kan dus wel een slijtage voorkomen aan deze onderdelen.

Hoe controleer je de klepzittingen?

Doorgaans worden alle kleppen in motoren in bijna alle auto’s en modelseries geplaatst voor de hele levensduur van de auto. Intensief gebruik of defecten kunnen echter voortijdige slijtage veroorzaken, dus controleer regelmatig de staat van de klepzitting. Met name de dichtheid van de klep moet worden geanalyseerd, anders kan er geen goede verbranding plaatsvinden. In eerste instantie resulteert dit in een hoger brandstofverbruik of verminderde auto prestaties. In het ergste geval kunnen de hitte en vlammen uit de verbrandingskamer zich verspreiden naar de rest van de motorruimte.

Voor de gewone mens is het werk aan de klepzitting best moeilijk. Kleine foutjes kunnen een grote impact hebben op de werking en verbranding van een motor. Indien de nodige ervaring ontbreekt, kan de afsluiter alleen gekeurd worden op significante uitwendige beschadigingen, zoals scheuren of zichtbare slijtage. Mocht je daarom geen ervaring hebben met sleutelen aan auto’s, is het verstandig om een goede garage in de buurt op te zoeken. Zij kunnen je verder helpen, ook al zal dat niet zonder kosten zijn.

Hoeveel kost een klepzitting?

Voor een goede prijsindicatie is het handig om bij meerdere garages een offerte aan te vragen. In de afgelopen 2 jaar zijn de prijzen van auto onderdelen flink gestegen waardoor het een aardige tegenvaller kan zijn. Door de verschillende offertes te vergelijken kun je de beste/goedkoopste optie kiezen en zo geld besparen. Dit geld kan dan weer gebruikt worden voor leuke dingen.