Site Loader

Transport is tegenwoordig onmisbaar in de wereld. Van pakketten uit Amerika en China die elke dag naar Europa vervoerd worden en natuurlijk het transporteren van tal van producten binnen ons eigen land. Maar niet elk product kan zomaar vervoerd worden. Zo heb je bijvoorbeeld enorme windmolens die met speciale vrachtwagens vervoerd moeten worden of enorm zware goederen die met een speciale trailer geladen moeten worden. Al deze vormen van bijzonder transport worden exceptioneel transport genoemd. Ontdek in dit artikel alles wat u moet weten over deze bijzondere vorm van transport en alle mogelijkheden die het u kan bieden.

Vormen van exceptioneel transport

Zoals eerder genoemd kun je te maken hebben met zwaar transport. Hiervoor worden speciale diepladers ingezet zodat het zwaartepunt verplaatst wordt en de veiligheid toeneemt. Daarbij kan het ook voorkomen dat er een extra lange lading vervoerd moet worden. Dit zijn bijvoorbeeld een windmolen of een ander lang voorwerp. En natuurlijk zijn er ook ladingen die te breed zijn voor reguliere trailers. Dit zijn bijvoorbeeld legertanks of andere voertuigen. Hiervoor worden speciale extra brede trailers ingezet. En tot slot is het mogelijk dat er een schadelijke stof vervoerd moet worden. Hier zit vaak veel risico bij en is dus belangrijk dat de juiste persoon ingeschakeld wordt. Zo moet de chauffeur bijvoorbeeld ook in het bezit zijn van bepaalde certificaten zodat het is toegestaan om de speciale schadelijke stoffen te vervoeren.

Mogelijkheden door Europa

Exceptioneel transport kan natuurlijk ook door heel Europa vervoerd moeten worden. Vaak zien we vanuit Nederland dat er producten vervoerd moeten worden naar bijvoorbeeld Duitsland, Belgiƫ of Frankrijk. Om dat te mogen zijn er ook verschillende certificaten nodig zodat het vervoer goed en veilig kan verlopen. Een goed transportbedrijf is in bezit van deze certificaten en kan vaak zonder problemen door onze buurlanden rijden. Dat scheelt u natuurlijk ook veel tijd en moeite.