Site Loader

De transportbranche is een dynamische branche die constant in beweging is. Ieder jaar vinden er weer grote veranderingen plaats, waar je als transporteur rekening mee moet houden. Ook in 2020 zullen er in de logistiek veranderingen plaats gaan vinden waar je je alvast op kan voorbereiden. Wil jij meer weten over deze trends? Lees dan snel deze blog en kom er achter!

Een te kort aan personeel

Net als vele andere branches heerst er in de transportwereld een groot personeelstekort. Ook volgend jaar zal dit tekort nog een rol spelen. Het wordt steeds lastiger om kwalitatief en ervaren personeel te vinden. Een vervelende trend waar dus rekening mee gehouden moet worden, is het aantal open vacatures die uitstaan. Wat je als bedrijf zou kunnen doen is verschillende opleidingsmogelijkheden bieden, de arbeidsvoorwaarden verbeteren of studenten en buitenlanders binnenhalen.

De groene logistiek

Maatschappelijk verantwoord ondernemen wordt ook in de transportwereld steeds belangrijk. Sterker nog, je ontkomt er eigenlijk niet meer aan. We zien dat bedrijven steeds meer bezig zijn om de gehele logistiek steeds zuiniger te laten draaien en minder uitstoot te realiseren. De strengere milieuregels zijn hier vaak een belangrijke oorzaak van. Toch kan de groene logistiek mooie voordelen opbrengen. Zo kan er bijvoorbeeld flink op de kosten worden bespaard, wanneer processen groen worden uitgevoerd.

Datagebruik in transport

De laatste trend die we met jullie delen is het datagebruik dat steeds belangrijker wordt. Zo kan door het gebruik van data de beladingsraad van vrachtwagen positief beïnvloed worden. Hierdoor hoeven er minder ritten gereden te worden. Dit heeft natuurlijk ook een positief effect op de eerder genoemde trends. Verder kan door het gebruik van data ook de rijstijl van de chauffeurs worden beoordeeld. Hierdoor kan er gekeken worden of er mogelijkheden zijn om de brandstofuitstoot te beperken.

De bovenste drie trends zijn verwachtingen die we hebben die in 2020 een belangrijke rol zullen spelen in de wereld van logistiek. Houd er dus rekening mee voor de bedrijfsvoering in 2020.