Site Loader

 

Een krasje in de lak, een barst in de autoruit, een deuk in de bumper, kapotte ruitenwissers, volledige uitschakeling van de motor. Het zijn allemaal vormen van autoschade. Het is natuurlijk ontzettend vervelend als u deze schade oploopt. Toch kan het de beste rijders overkomen. Het is niet altijd aan uw eigen rijgedrag te wijten. Doordat autoschade al in de kleinste gevallen opgelopen kan worden, komt het dus ook vaak voor. Het is aan te raden om zo snel mogelijk deze schade te laten repareren. Als u ervoor kiest hiermee te blijven rond rijden, kan het allemaal risico’s met zich meebrengen waar u uzelf niet van bewust bent. Wij raden u aan de meeste autoschade zelf te betalen. Lees hier verder waarom.

 

Waarom autoschade zelf betalen?

Het is in de meeste gevallen voordeliger om de autoschade zelf te betalen. Dit heeft te maken met de verzekering van je auto. Het werkt namelijk zo. Hoe meer schadevrije jaren je opbouwt met je auto, hoe lager de premie wordt die je moet betalen. Als je om de haverklap een schade laat betalen door jouw verzekering, word je een risicovolle rijder. Wanneer je dit kunt voorkomen, is dit natuurlijk altijd aan te raden. Als je nu zelf de schade betaalt, kan je dit in de toekomst veel geld besparen op je premies. Deze korting kan zelfs oplopen tot 80%.

 

Schade herstellen

Als u schade hebt opgelopen, kunt u bij een garage langs gaan. Zij zorgen er dan voor dat de schade binnen een korte tijd weer wordt hersteld. Hierdoor hoeft u uw voertuig niet lang te missen en kunt u snel weer gebruik maken van uw auto. Veel mensen denken dat ze hun auto echter lang kwijt zijn waardoor ze het autoschade herstel maar blijven uitstellen. Toch is het voor de veiligheid belangrijk dat dit zo snel mogelijk gedaan wordt. Maar denk eraan: autoschade zelf betalen!