Site Loader

Wil jij al een enige tijd investeren in het bedrijf door een bedrijfsauto te kopen? Dan zul je vast gemerkt hebben dat de prijzen van auto’s behoorlijk duur zijn. Gelukkig kunnen ondernemers gebruik maken van financial lease. Wil jij weten of je hiervoor in aanmerking kunt komen? Of sta je op het punt om een financial lease af te sluiten? Dan is het goed om vooraf informatie op te doen. Je wilt immers voorkomen dat je voor verrassingen komt te staan. Gezien er online veel verschillende informatie is te vinden over financial lease, is het goed om de nodige informatie in een overzicht te hebben. Zo ben je in één keer goed geïnformeerd. Ben jij benieuwd naar de voor- en nadelen van financial lease? In dit artikel kun je hier meer over lezen.

 

Voordelen van financial lease

Financial lease betekent dat je een bedrijfsauto op afbetaling aanschaft. Op het moment dat je voor financial lease kiest, heb je veel zaken die je zelf kunt bepalen. Om dit te doen, is het belangrijk dat je weet welke auto je wilt leasen en wat hier het aankoopbedrag van is. Met deze informatie kun je jouw financial lease berekenen. Hiervoor kun je zelf nagaan hoeveel je gaat aanbetalen, hoelang de financial lease gaat duren en hoeveel je aan het einde afbetaald. Zo hoef je niet langer aan een financial lease vast te zitten dan nodig is. Naast het feit dat je het hele aankoopbedrag niet in één keer op tafel hoeft te leggen, brengt dit ook een fiscaal voordeel met zich mee. Zo ben je de economische eigenaar van de auto, omdat dit op de balans van het bedrijf komt te staan. Dit brengt voordelen als renteaftrek en investeringsaftrek met zich mee. Een ander noemenswaardig voordeel van financial lease, is dat je in de meeste gevallen niet hoeft om te kijken naar het afsluiten van een passende verzekering en onderhoud. Dit is een zorg minder naast alle andere zaken waar je dagelijks mee bezig bent. 

 

Nadelen van financial lease

Alles wat voordelen heeft, is brengt ook nadelen met zich mee. Zo kun je in de meeste gevallen gebruik maken van een service contract. Echter, is het mogelijk dat je niet volledig ontzorgd wordt van alle onderhoud. Om deze reden is het goed om dit van te voren na te gaan bij het afsluiten van jouw contract. Daarnaast zal de financial lease als schuld op de balans van het bedrijf staan en maakt dit het lastiger om eventueel gefinancierd te worden. 

Desondanks wegen de voordelen van financial lease zwaarder dan de nadelen, want zoals we eerder zeiden: hoef je hier niet langer aan verbonden te zijn dan nodig is. 

 

In het kort, met financial lease kun je een bedrijfsauto in termijnen afbetalen. Zo ben je niet meteen een grote som geld kwijt. Financial lease brengt veel voordelen met zich mee. Echter, zijn er ook punten waar rekening mee gehouden moet worden als je een financial lease afsluit.